21.5.2019. 13:20
Kurz na sastanku sa predsjednikom Van der Bellenom
Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen će danas primiti kancelara Sebastiana Kurza (ÖVP) u Hofburgu.

Ured kancelara je rekao samo da će se  na sastanku u 12.30 sati  razgovarati o daljnjem toku aktivnosti. Cilj je "stabilna i učinkovita vlada".

SPÖ je također oprezan u svom prijedlogu o nepovjerenju protiv  kancelara Sebastiana Kurza. To trenutno nije "prioritetno pitanje", rekla je glasnogovornica  SPÖ u utorak. Prije svega, bilo bi potrebno provesti "uredan prijenos" . "Nadamo se da su svi sudionici razumni i da ne smije doći do prijedloga nepovjerenja."

"Želimo da se cijela tranzicijska vlada sastoji od stručnjaka, jer vjerujemo da samo ovo rješenje može donijeti povjerenje i stabilnost u ovoj teškoj fazi," rekla je  glasnogovornica SPÖ stranke Pamela Rendi-Wagner, prenose austrijski mediji.

Danas je FPÖ demantirao da će se priključiti zahtjevu za izglasavanje nepovjerenje vladi kancelara Sebastiana Kurza.




(FENA / Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana