12.9.2019. 22:09
Dijarbakir: Eksplozija se dogodila u okrugu Kulp
Četiri osobe su poginule, a 13 je teško ranjeno u Dijarbakiru, na jugoistoku Turske, nakon detonacije improviziranih eksploziva postavljenih na cestu, tokom prolaska vozila mještana, saopćio je danas ured guvernera Dijarbakira.

Vjeruje se da su eksplozivi postavili militanti Kurdistanske radničke partije (PKK). Eksplozija se dogodila u okrugu Kulp, provincija Dijarbakir.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) je povodom ovog napada rekao da će upotrijebiti sve moguće načine kako bi se indentificirali počinitelji. 

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana