18.9.2019. 17:31
Američka vlada tuži Edwarda Snowdena zbog njegove nove knjige
Američka vlada tuži Edwarda Snowdena zbog njegove nove knjige, navodeći kao razlog "kršenje sporazuma o neotkrivanju podataka".

Američko ministarstvo pravde želi "vratiti sav prihod" od memoara ovog zviždača, jer je objavljen bez da je predan obavještajnim agencijama na reviziju, piše Sky News.

Snowden, koji je nekada bio izvođač radova za Američku Nacionalnu sigurnosnu agenciju (NSA), trenutno živi u Rusiji kako bi izbjegao krivično gonjenje u SAD-u.

On je objavio na desetine hiljada strogo povjerljivih dokumenata o telefonskom prisluškivanju i praćenju internetskih aktivnosti 2013. godine.

U memoarima, Snowden je ispričao svoju životnu priču i u detalje po prvi put objasnio zašto je odlučio da rizikuje svoju slobodu kako bi postao najpoznatiji zviždač na svijetu.


(FENA/Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana