22.9.2019. 16:54
Indija zaplijenila tonu ketamina, vrijedna 42 miliona dolara
Indijska obalska straža je zaplijenila više od tone ketamina i uhapsila šest Mjanmaraca, članova posade broda koji je drogu prevozio, saopštile su indijske vlasti.

Droga vrijedna oko 42 miliona dolara nalazila se u brodu koji je u srijedu uočio avion obalske straže dok je ugašenih svjetala plovio Indijskim okeanom, navelo je indijsko ministarstvo odbrane.

Posada broda nije odgovarala na radio poruke pa su se pripadnici obalske straže na kraju ukrcali na plovilo. U petak su naišli na “57 kesa sa sumnjivom supstancom”.

“Preliminarna analiza je pokazala da je sumnjiva supstanca ketamin. On se nalazio na brodu, u 1.160 paketa od jednog kilograma”, navedeno je u saopštenju.

Šest uhapšenih Mjanmaraca kao i tovar broda su prebačeni u Port Bler, glavni grad indijske teritorije Andamanska i Nikobarska ostrva.

Oni su rekli da su Mijanmar napustili 14. septembra.

Andamanska i Nikobarska ostrva se nalaze u blizini obala jugoistočne Azije, nedaleko od Mijanmara.

Djelovi Laosa, Tajlanda i Mijanmara se nalaze u regionu “Zlatnog trougla”, čvorišta trgovine metamfetaminima odakle se droga šalje ka ostatku jugoistočne Azije, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana