18.10.2019. 16:49
Erdogan: Ne možemo zaboraviti uvredljivo Trumpovo pismo
Šef turske države Reccep Tayyip Erdogan izjavio je da njegova zemlja ne može zaboraviti uvredljivo pismo američkog predsjednika Donalda Trumpa o turskoj vojnoj akciji u Siriji.

Erdogan je rekao novinarima da će, u vezi pisma, Turska "učiniti ono što je neophodno, kada dođe trenutak", javlja AP.

Trumpovo pismo, koje nije u skladu sa političkom i diplomatskom ljubaznošću, pojavilo se u medijima. "Naravno da to nismo zaboravili. Ne bi bilo u redu da zaboravimo", izjavio je Erdogan.

Turska vojska i sirijske snage koje uživaju podršku Ankare su prošle nedelje pokrenule ofanzivu protiv Kurda u Siriji.

To se dogodilo dva dana pošto je Trump saopštio da povlači američke vojnike raspoređene na granici imeđu Sirije i Turske, prenosi FoNet.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana