22.11.2019. 16:25
London: Ubio trudnu bivšu suprugu samostrijelom
Ramanodge Unmatalegado (51) proglašen je krivim za ubistvo bivše supruge samostrijelom.

Unmathalegado je 12. novembra 2018. godine provalio u dom Sane Muhamad u istočnom Londonu i samostrijelom je ubio pred njeno petoro djece. Upucao ju je dok je bježala na gornji sprat, piše The Guardian.

Mada je Sana tada bila trudna osam mjeseci i strijelom pogođena u stomak, ljekari su uspjeli spasiti život nerođenom djetetu. Sana je brzo nakon napada prevezena u bolnicu gdje je obavljen hitni carski rez. Dijete je preživjelo, ali je ona umrla nekoliko sati nakon napada.

Na suđenju se saznalo da su optuženi i žrtva stupili u brak na Mauricijusu kada je žrtva imala 16 godina. Unmatalegado je tada imao 30. Njihova veza završila je 2012. godine jer je Unmatalegado često bio nasilan. Sud mu je odredio i zabranu prilaska Saninoj kući u Ilfordu, u istočnom Londonu.

Sana se uskoro preudala za Imtiaza Muhamada, rodila mu dvoje djece i zatrudnjela s trećim.

Muhamad je izjavio za Evening Standard da se ubojica skrio u grmlje u njihovom dvorištu prije nego što je napao Sanu pred njenom djecom.

"Ne mogu prestati misliti o tome da ju je pogodila strijela namijenjena meni. Možda je htio pogoditi mene. Sva djeca su bila tamo, bilo je strašno", izjavio je.

"Bila je divna majka i supruga. Bili smo skupa sedam godina. Srce mi je slomljeno, bili smo nerazdvojni", dodao je.

Sa sobom je imao dva samostrijela, ljepljivu traku, nož, žice, čavle i čekić

Optuženik je rekao policiji da je zapravo htio pogoditi Muhameda, ali da mu je bivša žena prepriječila put. Porotnicima je ispričao kako je samo htio zaprijetiti Muhamedu jer odgaja njegovu kćerku u islamskoj vjeri.

No, tužilaštvo je tvrdilo kako je njegov izvorni plan bio da ubije svoju bivšu ženu i njenog supruga. Naime, sa sobom je te kobne večeri ponio dva samostrijela, ljepljivu traku, nož, žice, čavle i čekić, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana