7.12.2019. 11:59
Lavrov utorak u Washingtonu na sastanku s Pompeom
Ruski ministar vanjskih ih poslova Sergej Lavrov posjetit će Washington naredne sedmice kako bi se sastao s državnim sekretarom Mikoem Pompeom, saopćili su američki zvaničnici.

Pompeo će u utorak ugostiti Lavrova, a očekuje se da će nakon razgovora uslijediti zajednička konferencija za novinare, saopćila su dvojica neimenovanih zvaničnika.

Nije poznato da li je Lavrov tokom putovanja planirao druge sastanke, o kojima se u četvrtak prvi put nagađalo u ruskim medijima. Zvaničnici su željeli da ostanu anonimni jer nisu ovlašteni da javno govore o planiranom sastanku.

  Izvori navode da će Pompeo i Lavrov razgovarati o kontroli naoružanja, situaciji u Ukrajini i Siriji, i drugim pitanjima koja se odnose na napete odnose Sjedinjenih Država i Rusije.

Posjeta će, međutim, vjerovatno biti pomračena postupkom za opoziv predsjednika Donalda Trumpa u vezi s Ukrajinom, kao i objavljivanjem izvještaja generalnog inspektora ministarstva pravde o istrazi o ruskom miješanju u predsjedničke izbore 2016. godine, prenosi Associated Press.


(FENA / Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana