8.12.2019. 20:46
Trump: Kim Jong Un rizikuje da izgubi sve
Američki predsjednik Donald Trump poručio je danas da se Sjeverna Koreja mora denuklearizovati i da lider ove zemlje Kim Jong Un rizikuje da izgubi sve, ukoliko nastavi sa neprijateljstvima.

"Kim Jong Un je previše pametan i ima previše da izgubi, u stvari može da izgubi sve, ako se bude ponašao neprijateljski. On je potpisao Sporazum o denuklearizaciji tokom razgovora sa mnom u Singapuru", napisao je Trump na Twitteru.

On je naveo da Kim ne želi da poništi specijalne veze sa američkim predsjednikom ili da se upliće u američke predsjedničke izbore naredne godine.

"Sjeverna Koreja, pod vođstvom Kim Jong Una, ima ogroman ekonomski potencijal, ali mora da provede denuklearizaciju kao što je obećala", napisao je Trump.

Novinska agencija Sjeverne Koreje KCNA javila je danas da je Pyongyang proveo "veoma značajan" test na poligonu za lansiranje satelita Sohae, što je poligon za raketna testiranja.


(SRNA/Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana