15.12.2019. 14:25
Jedna osoba poginula u zemljotresu na ostrvu Mindanao
Zemljotres jačine 6,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je u nedjelju ostrvo Mindanao na Filipinima, pri čemu je poginula jedna osoba i srušila se trospratna zgrada.

Filipinski zvaničnici su saopštili i da je pokrenuta potraga za neodređenim brojem ljudi za koje se vjeruje da su zarobljeni ispod ruševina, javlja agencija Anadolija.

Institut za vulkanologiju i seizmologiju Filipina saopštio je da je potres magnitude 6,9 stepeni pogodio područje šest kilometara sjeverozapadno od grada Padada u provinciji Davao del Sur, na dubini od 30 kilometara. Poslije zemljotresa nije izdat alarm za cunami.

Dijete je poginulo u selu blizu grada Matanao, kada se srušio zid kuće, objavili su zvaničnici.

Douglas Cagas, guverner Davao del Sura, rekao je da se tokom zemljotresa zgrada s tri sprata, u kojoj je smještena trgovina prehrambenim proizvodima, srušila u centru Padade i da je pod ruševinama zarobljen nepoznat broj ljudi.

U zemljotresima jačine 6,6 i 6,5 stepeni koji su 29. i 31. oktobra pogodili ostrvo Mindanao poginule su 23 osobe, a 417 je povrijeđeno.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana