20.1.2020. 11:40
Filipini - Erupcijom vulkana Taal pogođeno više od 200.000 ljudi
Gotovo 50.000 porodica pogođeno je erupcijom vulkana Taal na Filipinima.

Prema informacijama filipinske državne novinske agencije (PNA), ukupno 203.000 stanovnika  koji žive u pogođenim područjima osjetilo je posljedice jednog od najaktivnih vulkana na Filipinima.

Pozivajući se na Nacionalno vijeće za upravljanje rizicima, lokalni mediji javljaju da je oko 27.000 porodica smješteno u više od 400 centara, dok je još najmanje 18.000 porodica dobilo pomoć države, prenosi Anadolija. 

Nakon erupcije vulkana Taal 12. januara otkazano je na stotine letova na Međunarodnom aerodromu u Manili.

U međuvremenu, vlasti su proglasile stanje katastrofe u pogođenim pokrajinama Batangas i Cavite, dok stanovnici i dalje bježe iz regije uslijed trajne prijetnje od opasne erupcije vulkana.


(FENA / Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana