17.2.2020. 21:07
U stampedu nigerijskih izbjeglica poginule 23 osobe
Najmanje 23 osobe poginule su u stampedu stvorenom nakon što su nigerijske izbjeglice pohrlile ka centru za pomoć neposredno s druge strane granice u Nigeru u ponedjeljak, saopćili su zvaničnici

Izbjeglice su pohrlile prema ceentru kako bi dobile pomoć u odjeći i hrani u gradu Diffa, saopćili su nigerijski regionalni zvaničnici za Reuters.

Ta regija dom je za skoro 250.000 rasljenih osoba, sudeći po Ujedinjenim nacijama. Mnogi od njih pobjegli su pred napadima islamskih militanata iz Boko Harama i drugih oružanih grupa sa sjeveroistoka Nigerije.

Boko Haram se bori već deceniju da stvori islamski kalifat i izvodi redovne napade u susjednim Čadu, Nigeru i Kamerunu, u kojima su ubijene hiljade ljudi, prenosi Reuters.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana