18.2.2020. 10:29
Direktor bolnice u Wuhanu, središtu epidemije, umro od koronavirusa
Šef vodeće bolnice u kineskom gradu Wuhanu, epicentru epidemije koronavirusa, umro je u utorak od bolesti prouzrokovane tim virusom, objavila je državna televizija Kine.

Liu Zhiming, direktor bolnice Wuhan Wuchang, umro je u 10,30 sati ujutro po lokalnom vremenu kao drugi istaknuti kineski ljekar koji je podlegao virusu, prenosi Reuters. 

Ranije ovog mjeseca, milioni u Kini oplakivali su smrt Li Wenlianga, ljekara koji je prethodno bio ukoren zbog izdavanja ranog upozorenja o koronavirusu.

Desetine hiljada medicinskih radnika bori se  da  obuzda širenje koronavirusa, a za koji se vjeruje da je prvi put izbio na tržnici morske hrane u Wuhanu, glavnom gradu središnje provincije Hubei.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana