19.2.2020. 19:15
Prva dva smrtna slučaja od koronavirusa u Iranu
Iranska državna novinska agencija IRNA javila je u srijedu da je u epideniji novog koronavirusa preminulo dvoje starijih iranskih državljana.

IRNA je navela riječi Alireze Vahabzadeha, savjetnika iranskog ministra zdravstva, da su obje žrtve kod kojih je primjećen koronavirus iz grada Qoma, oko 140 kilometara južno od prijestonice Teherana.

Tokom dana su iranske vlasti potvrdile dva slučaja novog virusa, prve slučajeve epidemije u zemlji, javila je poluzvanična novinska agencija ISNA. Zvaničnici su kasnije saopćili da je dvoje pacijenata preminulo.

ISNA je navela riječi iranskog ministra zdravstva, Kiyanousha Jahanpoura, da su „u posljednja dva dana pronađeni neki sumnjivi slučajevi novog koronavirusa“, prenosi Associated Press.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana