25.2.2020. 20:36
Švicarska potvrdila prvi smrtni slučaj od koronavirusa
Muškarac (70) pozitivan je na koronavirus u južnom kantonu Ticino, na granici s Italijom, saopćile su u utorak švicarske zdravstvene vlasti potvrdivši prvi smrtni slučaj u toj državi.

- Zaražena osoba je bila u Italiji prije desetak dana i učestvovala je u događaju u blizini Milana - navodi se u saopćenju švicarskog ministarstva zdravstva, prenosi Reuters.

Zvaničnici su na konferenciji za medije rekli da nije jasno u kom se događaju radi gdje se muškarac zarazio. Osobe s kojima je muškarac bio u kontaktu trenutno su u fazi identifikacije i stavljene su pod karantin tokom period od 14 dana.

Najveća evropska epidemija trenutno se nalazi u Italiji, s više od 280 zaraženih i sedam smrtnih slučajeva. Počelo se širiti u utorak od sjevernih regija Lombardije i Veneto, do centralne Toskane, obalske regije Ligurije i Sicilije na jugu.

Švicarske vlasti saopćile su da se rezultati od 70 testova očekuju u narednim satima, iz Ticina, ali i iz centralnih i sjevernih kantona Berne i Basel. Navode da u ovom trenutku nije neophodno preduzimati dalje mjere, poput zatvaranja škola.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana