4.4.2020. 22:30
Vlast u Lombardiji tek sad naredila stanovništvu nošenje zaštitnih maski
Italijanske vlasti u regiji Lombardija na sjeveru Italije naredile su svim svojim građanima da moraju nositi maske kada izađu vani.
Prema izjavi predsjednika ove regije, Attilia Fontane, stanovnici su dužni pokriti "nos i usta maskama, ili čak jednostavnim šalovima" pri izlasku iz kuće, sve do 13. aprila.

"Već ovlaštena maloprodajna preduzeća također imaju obavezu pružiti svojim kupcima rukavice za jednokratnu upotrebu i hidroalkoholna sredstva za higijenu ruku", dodao je Fontana.

Fontana je pozvao članove javnosti da se i dalje pridržavaju vladinih uputa upozoravajući kako cilj zemlje da zaustave širenje ovog smrtonosnog virusa još nije postignut.

"Još nije postignut cilj, a mi moramo nastaviti raditi, u protivnom će svi naši napori nestati", rekao je Fontana.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana