23.5.2020. 15:05
Traži se ostavka: Johnsonov prvi savjetnik prekršio vanredne mjere
Prvi savjetnik britanskog premijera Borisa Johnsona, Dominic Cummings suočio se sa pritiskom da podnese ostavku zbog kršenja vladinih mjera o izolaciji.

Naime, Cummings je viđen u gradu Durhamu udaljenom 425 km od njegovog doma u Londonu – iako je razvio simptome korona virusa.

Njegov savjetnik je objasnio za BBC da su Cummings i njegova supruga otišli do doma njegovih roditelja s namjerom da se 'samoizoliraju', te da nisu prekršili zvanične smjernice jer su odsjeli u drugoj zgradi.

Laburisti su od premijerovog kabineta zatražili 'hitno objašnjenje' Cummingsovog ponašanja.

- Ako je informacija tačna, premijerov glavni savjetnik je prekršio vanredne mjere koje su vrlo jasne – ostani kod kuće i ne putuj osim ako nije neophodno, kazao je glasnogovornik opozicione laburističke stranke i dodao da 'britanski narod ne želi jedno pravilo za njih a drugo za Dominica Cummingsa'.

 

(Patria) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana