24.5.2020. 21:21
Na misi u Frankfurtu zarazilo se 107 osoba koronavirusom
Koronavirusom se zarazilo najmanje 107 ljudi na misi u baptističkoj zajednici u Frankfurtu, objavio je danas lokalni ministar zdravstva.

Do zaraze je vjerojatno došlo na misi koja je održana prije dvije sedmice. Zajednica je saopštila kako su poštovane sve epidemiološke mjere, uključujući fizički razmak, dezinfekciju i zaštitne maske.

- Ovaj primjer pokazuje koliko je važno da svi moramo, posebno sada kada su na snagu nastupile olakšane mjere, ostati oprezni i ne ponašati se lakomisleno - rekao je ministar zdravstva savezne pokrajine Hesen Kai Kloze (Kai Klose).

Voditelj zdravstvenog ureda grada Frankfurta Rene Gotšalk (Gottschalk) objasnio je kako većina zaraženih ne pokazuje jake simptome bolesti.

- Prema našim informacijama, samo se jedna osoba nalazi u bolnici - rekao je Kloze i dodao kako je situacija pod kontrolom.

U saveznoj pokrajini Hesen su od 1. maja mise dozvoljene uz strogo pridržavanje mjera.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana