31.5.2020. 12:05
Donald Tramp odlučio ponovo odgoditi Samit G7
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump odlučio je ponovo odgoditi Samit G7 jer smatra da još država treba učestvovati u ovim razgovorima, prenosi BBC.

Predsjednik SAD-a smatra da je potrebno uključiti druge države u ove razgovore. Podsjetimo, u grupi G7 su, osim SAD-a, trenutno: Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan i Velika Britanija. Trump ističe kako bi u ovu grupu trebalo pozvati Rusiju, Sjevernu Koreju, Australiju i Indiju.

Dodao je kako odlaže Samit G7, koji je trebao biti održan od juna do septembra. Prema posljednjim planovima američkog predsjednika, G7 trebao je razgovarati putem videokonferencije te, između ostalog, riješiti važna pitanja povezana sa koronavirusom.

Trump je protekle sedmice poslao poziv čelnicima država koje pripadaju grupi G7, pozvavši ih da sastanak održe uživo u Bijeloj kući, uprkos činjenici da se situacija s pandemijom koronavirusa u SAD-u nije smirila. Njemačka kancelarka Angela Merkel odbila je ovaj poziv, dok je britanski premijer Boris Johnson kazao kako je to dobra ideja koju mogu isprobati u skorijoj budućnosti.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana