5.6.2020. 10:36
U Ankari uhapšeno 37 osoba zbog veze s terorističkom organizacijom FETO
U Ankari je i jutrošnjoj akciji uhapšeno 37 osoba zbog veze s terorističkom organizacijom FETO.

U saopćenju iz tužilaštva navedeno je kako su kod trojice uhapšenih pronađeni krivotvoreni dokumenti, a kod jedne osobe dokumenti njegovog brata.

Tokom pretresa kuće jednog od uhapšenih zaplijenjeno je 19.125 dolara, 19.250 eura, 300 grama zlata, 25 novčanica od po jedan dolar te zlatni nakit, prenosi Anadolu Agency (AA).

Teroristička organizacija Fetullahci (FETO) odgovorna je za krvavi pokušaj puča u Turskoj u noći 15. jula 2016. godine kada je poginula 251, a ranjeno oko 2.200 osoba.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana