3.7.2020. 11:14
Francuski premijer Edouard Philippe podnio ostavku
Francuski premijer Edouard Philippe podnio je ostavku u petak uoči restruktuiranja vlade od predsjednika Emmanuela Macrona s ciljem jačanja njegove pozicije među Zelenim i vraćanja povjerenja razočaranih glasača uoči eventualnog novog nastupa na predsjedničkim izborima.

U saopćenju iz Jelisejske palate navodi se da će se Philippe baviti pitanjima iz nadležnosti vlade do imenovanja nove administracije.

Pitanja oko Philippeove pozicije počela su da kruže od sredine juna kada je Macron objavio kako želi da "reinventira“ svoju predsjednički položaj.

U restruktuiranjima francuske vlade, premijer obično podnosi ostavku uoči imenovanja u vladi, ali još može biti ponovo imenovan. Nije bilo odmah jasno da li će Philippe biti pozvan da formira novu vladu, prenosi Reuters.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana