9.8.2020. 16:35
Do sada neviđeni snimci ekspozije u Bejrutu sa zgrade udaljene 850 m
Do sada neviđeni snimci na kojima se vidi trenutak eksplozije u luci u Bejrutu.

Video je snimio Agoston Nemeth, 42-godišnji terapeut iz Budimpešte. Nemethovi snimci snimljeni su sa terase njegovog doma, na 13. spratu zgrade samo 850 metara od eksplozije, piše Newsflare.

Te večeri čuo sam neku buku. Nije neobično ovdje u Libanonu, ali bio je tako intenzivan, tako glasan da sam izašao na terasu. Primijetio sam plamen u skladištu u luci. Prvo sam ih čuo, poput zvuka malog vatrometa. Bilo je oko 17.40, i izašao sam i slikao s terase. Mislio sam da će vatrogasci uskoro stići, pa da i to snimim - kazao je Nemath, dodajući da je ustao i napravio nekoliko slika i snimaka, iako je mislio da će se zgrada srušiti.

Nemath objašnjava kako se ekslozija čula veoma daleko, kazavši kako je to svatio nakon razgovora sa svojom zaručnicom koja je od mjesta eksplozije bila udaljena četiri do pet kilometara.

Nemeth je  rekao da sada boravi u svom oštećenom stanu, u kojem je sa svojom zaručnicom koja radi u međunarodnoj organizaciji živi od 2019. godine. 

Nemethov snimak možete pogledati ovdje.

 

(Nermana Crnčalo)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana