11.8.2020. 9:21
Lukašenkova rivalka pobjegla u Litvaniju u jeku velikih nemira i protesta u Bjelorusiji
Bjeloruska opoziciona političarka, Svetlana Tihanovskaja, napustila je Bjelorusiju u jeku velikih protesta, te je otišla u Litvaniju.

Piše: Haris Ahbabović

Ona je bila najveći rival Lukašenku na izborima u Bjelorusiji, ali je Aleksandar Lukašenko po šesti put izabran za prvog čovjeka Bjelorusije.

Noć iza nas su obilježili veliki nemiri i protestima na ulicama Minska, gdje je poginula najmanje jedna osoba. Demonstranti su postavili barikade na nekoliko mjesta i bacali molotovljeve koktele.

Stradao je jedan od demonstranata kojem je eksplozivna naprava eksplodirala u ruci dok ju je pokušao baciti prema policajcima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana