15.8.2020. 13:03
Pariz proširio područja obaveznog nošenja maske u javnosti
Od subote ujutro, Pariz proširuje područja grada u kojima će pješaci biti obavezni da nose maske, a zdravstveni zvaničnici rekli su da je koronavirus "aktivan" u glavnom gradu Francuske i mediteranskom gradu Marseju.

Avenija u Elizejskim poljima i područje oko muzeja Louvre spadaju u zone u kojima će maske biti obavezne, javlja Associated Press.

Pariška policija će vršiti nadzor nad nošenjem maski u ovim zonama. Može se narediti zatvaranje barova i restorana ako ne poštuju mjere fizičke distance i drugih prepreka u prenošenju virusa.

Zbog porasta broja zaraženih u Francuskoj, Velika Britanija je u četvrtak navečer uvela obaveznu karantenu za ljude koji ulaze u Ujedinjeno Kraljevstvo iz Francuske. Francuska je u petak odgovorila, navodeći da će recipročno uzvratiti za putnike iz Britanije.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana