27.9.2020. 19:47
U napadu armenskih snaga ubijen pet članova jedne porodice
Pet civila, članove jedne porodice, poginulo je prilikom granatiranja armenskih snaga u najnovijim sukobima oko Nagorno-Karabaha, saopštilo je Tužilaštvo Azerbejdžana. Tužilaštvo je navelo da su stradali prve civilne žrtve iz Bakua.

Sukobi između Armenije i Azerbejdžana izbili su jutros oko Nagorno-Karabaha, što je ponovo podstaklo zabrinutosti za nestabilnost na Južnom Kavkazu, koridoru za gasovode i naftovode za svjetska tržišta.

Turska je danas oštro kritikovala Armeniju nakon sukoba zbog Nagorno-Karabaha, rekavši da je Erevan prepreka miru i obećavajući da će nastaviti da podržava Azerbejdžan.

U objavi na Twitteru, nakon telefonskog razgovora sa azerbejdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevim, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je armenski narod da se usprotivi liderima za koje je rekao da ih "vuku u katastrofu".

Erdogan je poručio da će se solidarnost Ankare sa Bakuom "sve više povećavati".

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana