30.10.2020. 14:52
Pogledajte trenutak kad se srušila zgrada u Izmiru usljed razornog zemljotresa
Razoran zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je danas dio Grčke i Turske, a epicentar je bio u Egejskom moru. Potres se osjetio širom Grčke i Turske.

Prema prvim snimcima s društvenih mreža vidi se da došlo je do velike materijalne štete u Izmiru gdje se srušilo nekoliko zgrada. Već se raskopavaju ruševine kako bi se vidjelo ima li stradalih i zatrpanih. Zbog povećanja nivoa mora poplavljene su ulice Izmira. Za sada je poznato da je šest zgrada srušeno tokom zemljotresa. 

Uprava za vanredne situacije u Turskoj (AFAD) potvrdila je da je epicentar zemljotresa zabilježen u 14,51 sati po lokalnom vremenu, u Egejskom moru, 17 kilometara od obale Seferihisara. 

Podrhtavanje je trajalo dugo i osjetilo se širom Grčke pa sve do Istanbula. Nakon prvog potresa, uslijedila su još tri s jačinom oko 4 do 5 stepeni.

Još uvijek nema izvještaja o žrtvama i povrijeđenim. 

(NAP)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana