26.11.2020. 11:45
Doktor objavio dramatičan snimak upozorenja: Ovo je posljednje što vide oni koji umiru od Covida
-Ovako izgleda kada dišete 40 puta u minuti, kad vam je razina kisika značajno ispod 80, kaže doktor Kenneth Remy iz St. Louisa u videu koji je objavio na društvenim mrežama kako bi istaknuo važnost pridržavanja mjera nošenja maske i držanja distance.

Remy je za lokalne medije kazao kako je video snimio kako bi pokušao promijeniti mišljenja onih koji odbijaju nositi maske jer smatraju da je to ograničavanje njihovih sloboda.

U videu je prikazao kako izgleda intubacija iz perspektive teško oboljelog pacijenta.

-Ovako će to izgledati. Nadam se da vam zadnji trenuci u životu neće ovako izgledati. Jer ovo ćete vidjeti na kraju svog života ako ne počnemo u javnosti nositi maske, ako ne budemo držali fizičku distancu, održavali pravilnu higijenu ruku. Obećavam vam ovo će biti posljednji prizor koji bi mogli vidjeti vaši roditelji, dijete, prijatelji ukoliko se Covidom, upozorio je slikovito doktor Remy.



(Lejla Trle)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana