28.11.2020. 18:26
Haos u Francuskoj, pariške ulice u plamenu
Demonstranti su se okupili širom Francuske protiv zakona kojim se „zlonamjeno“ snimanje ili fotografiranje policije proglašava krivičnim djelom.

Protivnici zakona kažu da to podriva slobodu štampe da bi se dokumentovala policijska brutalnost, ali vlada kaže da će time zaštititi policajce.

U Parizu je policija koristila suzavac nakon što su demonstranti na njih bacili vatromet.

Ranije ove sedmice pojavili su se snimci trojice policajaca koji su zlostavljali i tukli tamnoputog muzičkog producenta.

Snimci na kojima se vidi kako Mišela Zeklera (Michel Zacler) šutiraju i udaraju nogama u njegovom pariškom studiju šokirali su naciju.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana