25.1.2021. 22:25
Ured italijanskog premijera - Conte u utorak podnosi ostavku
Italijanski premijer Giuseppe Conte uručit će ostavku šefu države u utorak nakon što sazove sastanak vlade kako bi izvijestio ministre o svojoj odluci, saopćio je u ponedjeljak ured premijera.
Conte se nada da će mu predsjednik Sergio Mattarella dati mandat da formira novu vladu sa širom podrškom u parlamentu, saopćili su politički izvori.

Conte je izgubio apsolutnu većinu u gornjem domu parlamenta, Senatu, prošle sedmice kada je njegov manji koalicijski partner, stranka  Italia Viva,  predvođena bivšim premijerom Matteom Renzijem, napustila vladu u sporu oko vladinog bavljenja pandemijom koronavirusa i ekonomskom recesijom, prenosi Reuters.

(FENA)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana