1.3.2021. 10:27
Donald Trump nagovijestio da će se kandidovati na izborima 2024. godine
Donald Trump kaže da ne planira pokretanje nove političke stranke. Izjavio je to na konferenciji konzervativaca na Floridi, objasnivši da će to podijeliti glasove republikanaca.

U svom prvom govoru otkako je demokrat Joe Biden postao predsjednik, Trump je također je nagovijestio da bi se mogao ponovo kandidirati za funkciju 2024. godine, javlja BBC.

Trump je oštro kritikovao svog nasljednika, rekavši da je američka politika prešla od "Amerika prva do Amerika zadnja".

Govor dolazi nekoliko sedmica nakon što je Trump oslobođen optužbi na suđenju za opoziv.

Trumpov nastup na Konzervativnoj konferenciji za političku akciju (CPAC) u Orlandu u nedjelju pokazao je njegov kontinuirani utjecaj na Republikansku stranku.

Raspoloženje konferencije, koja je započela u četvrtak, bilo je krajnje naklonjeno Trumpu, a među govornicima su bili njemu odan teksaški senator Ted Cruz i njegov sin Donald Trump mlađi.

Bivšem predsjedniku i dalje su zabranjene platforme društvenih medija, uključujući Facebook i Twitter, zbog svog odgovora na januarsku smrtonosnu pobunu na američkom Kapitolu.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana