9.3.2021. 11:35
Japanska tvrtka proizvela špricu koja izvlači sedam doza Pfizerove vakcine
Japan je prošli mjesec počeo program cijepljenja protiv Covida-19 te koristi Pfizerovo cjepivo.
Japanska tvrtka Terumo objavila je u utorak da je proizvela novu špricu koja može izvući sedam doza iz svake bočice Pfizerove vakcine protiv Covida-19, barem jednu više nego s postojećim špricama, prenio je N1.

Ministarstvo zdravlja odobrilo je dizajn u petak, a Terumo će početi proizvodnju potkraj ožujka, rekao je glasnogovornik Teruma.
Novinska agencija Kyodo, koja je prva izvijestila o tome, rekla je da Terumo ove godine želi proizvesti 20 milijuna šprica.

Cjepivo koje su razvili Pfizer i njegov njemački partner BioNTech, isporučuje se u bočicama za koje je prvotno naznačeno da sadrže pet doza. Šest doza može se izvući posebnim špricama, koje minimiziraju količinu cjepiva koje ostaje u šprici nakon upotrebe.

Japan je prošli mjesec počeo program cijepljenja protiv Covida-19 te koristi Pfizerovo cjepivo. Ministar za cijepljenje Taro Kono rekao je u petak da bi nešto cjepiva moglo propasti zbog nedostatka posebnih šprica.
(Mirza Kadić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana