11.4.2021. 8:51
Erdoan i Zelenski: Spustiti tenzije na istoku Ukrajine
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je nakon razgovora sa Vladimirom Zelenskim na okončanje "zabrinjavajućeg" razvoja situacije u Donbasu.
Turski predsjednik je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da se nada da će se konflikt riješiti mirnim putem

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je nakon razgovora sa Vladimirom Zelenskim na okončanje "zabrinjavajućeg" razvoja situacije u Donbasu. Dodao je i da je Turska spremna da pruži svu neophodnu pomoć, prenio je Avaz.

Erdoan i Zelenski su razgovarali u Istanbulu usred tenzija između Ukrajine i Rusije povodom konflikta oko Donbasa na istoku Ukrajine.

Turski predsjednik je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da se nada da će se konflikt riješiti mirnim putem, kroz dijalog i diplomatskim sredstvima, u skladu sa međunarodnim pravom i teritorijalnim integritetom Ukrajine.

Zelenski je rekao da je obavijestio Erdoana detaljno o situaciji u Donbasu.

Rekao je i da su pozicije Kijeva i Ankare o prijetnjama u regionu Crnog mora i odgovoru na te prijetnje saglasne.

(Mirza Kadić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana