5.9.2021. 18:31
Završene Paraolimpijske igre u Tokiju
Gašenjem plamena na Olimpijskom stadionu u Tokiju završene su Paraolimpijske igre na kojima je nastupilo rekordnih 4.537 sportista iz 162 zemlje.

Bosnu i Hercegovinu predstavljali su bacač kugle Dževad Pandžić, strijelci Zerina Skomorac i Ervin Bejdić, stonoteniser Haris Eminović te reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci koja se iz Tokija vraća sa bronzanom medaljom.  Bile su to sigurno najspecifičnije POI u istoriji. Uz godinu dana odgađanja zbog pandemije koronavirusa, ipak su održane u nevjerovatnim uslovima, bez gledalaca i uz stroge epidemiološke protokole, uz silna testiranja svih učesnika u gradu u kojem vlada vanredno stanje zbog rekordnih brojki zaraženih koronavirusom, prenosi Sport klub.

Predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (IPC) Andrew Parsons je istakao da su "Igre u Tokiju nadmašile sva očekivanja“.

Paraolimpijska zastava sada je u rukama Pariza, domaćina sljedećih ljetnih POI 2024. godine.


(FENA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana