18.9.2021. 22:45
Protesti protiv predsjednika Tunisa
Nekoliko stotina demonstranata okupilo se u subotu u Tunisu u znak protesta protiv preuzimanja ovlasti predsjednika Tunisa Kaisa Saieda u julu, što je izazvalo ustavnu krizu, a Saied je optužen za državni udar.

Demonstranti okupljeni u centru glavnog grada uzvikivali su "Ukinite puč" i "Želimo vraćanje legitimne vlade", dok je nekoliko desetina pristalica Saieda održalo kontrademonstracije uzvikujući "Narod želi raspustiti parlament".

Protest, praćen jakim policijskim snagama, bio je prvi od kada je Saied 25. jula smijenio premijera, suspendovao parlament i preuzeo izvršnu vlast, javlja Reuters.

Saiedovi potezi bili su općenito popularni u zemlji koja je bila u krizi zbog godina ekonomske stagnacije i političke paralize.

(FENA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana