6.1.2022. 22:34
Druga pobjeda Kobayashija, Ahonen rekorder
Japanac Ryoyu Kobayashi postao je 13. skakač u povijesti koji je najmanje dva puta slavio na novogodišnjoj turneji "Četiri skakaonice", a rekorder je i dalje Finac Janne Ahonen s pet pobjeda.

Japanac je na novogodišnjoj turneji prvi put slavio 2018/19. kada je upisao sve četiri pobjede.  Ovoga puta je turneju otvorio s tri pobjede i imao je priliku postati prvi u povijesti koji je dva puta slavio sa sve četiri pobjede. Međutim, na zadnjem natjecanju je osvojio peto mjesto.


Sve četiri pobjede u jednoj sezoni turneje ostvarili su i Nijemac Sven Hannawald (2001/02), te Poljak Kamil Stoch (2017/18).  Najuspješniji sudionik novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" je Finac Janne Ahonen s pet pobjeda, dok je Nijemac Jens Weissflog slavio četiri puta, prenosi Hina.


(FENA/  Amer M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana