8.1.2022. 16:48
Odermatt prvi Švicarac nakon 14 godina koji je pobijedio u Adelbodenu
Marco Odermatt prekinuo je 14-godišnji post švicarskih skijaša kada je u pitanju pobjeda u Adelbodenu.

Odermatt je slavio u veleslalomu za Svjetski kup pred 13.000 oduševljenih švicarskih navijača.

Vodećeg u poretku Svjetskog kupa nije skupo koštala pogreška u finišu utrke te je sa 48 stotinki prednosti slavio ispred Austrijanca Manuela Fellera, koji je imao najbolje vrijeme u drugoj vožnji. Francuz Alexis Pinturault bio je treći sa 54 stotinke zaostatka.

Ovo je bila četvrta Odermattova pobjeda u pet veleslaloma ove sezone, ali definitivno najslađa, prenosi Eurosport.  Postao je prvi Švicarac koji je slavio u Adelbodenu nakon Marca Berthoda koji je pobijedio u slalomu 2007.


- Zaista sam želio da pobijedim danas i priredim veliki šou svim Švicarcima - rekao je Odermatt.

Odermatt je ujedno postao tek peti skijaš u historiji, nakon Jean-Claudea Killyja, Ingemara Stenmarka, Teda Ligetyja i Marcela Hirschera, koji je pobijedio u četiri od prvih pet veleslalomskih utrka u sezoni u Svjetskom kupu.


(FENA/Amer M)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana