19.4.2024. 8:01
Iranski zvaničnik o napadu Izraela: "Neuspješan i ponižavajući pokušaj s dronovima, sve smo ih oborili"
Brojni svjetski mediji jutros su prenijeli vijest o izraelskom napadu na Iran. Navodi se da su Izraelci izvršili napad na rođendan vrhovnog vođe Irana Ajatolaha Khameneija, koji danas puni 85 godina.

Američki zvaničnici su potvrdili da je došlo do napada, dok Iranci za sada kažu da "nije bilo raketnog udara, ali da su na raznim mjestima djelovale protivvazdužne baterije".

Izraelci su navodno napali vojnu bazu Isfahan u Iranu, a Amerikanci tvrde da su u tom napadu "možda korištene bespilotne letjelice".

- Iranski sistemi protivvazdušne odbrane aktivirani su u nekoliko regiona kao mjera predostrožnosti protiv potencijalnih vazdušnih pretnji, navedeno je u izveštaju državne iranske novinske agencije IRNA.

IRNA je posebno rekla da je protivzračna odbrana pucala kod velike zračne baze u Isfahanu, koja je dugo bila dom iranske flote američkih F-14 Tomcats, kupljenih prije Islamske revolucije 1979. godine.

Službenik iranske državne agencije na X-u je direktno negirao raketni napad na Iran. 

- Nije bilo zračnog napada s vanjskih granica na Isfahan ili druge dijelove zemlje, objavio je Hoseein Dalirian.

Rekao je da je Izrael "samo izveo neuspješan i ponižavajući pokušaj upravljanja dronovima, koji su oboreni".

(Ajdin B.)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana