30.4.2024. 10:56
Hamas razmatra novi prijedlog o prekidu vatre: "Izrael i dalje odbija povući trupe iz Gaze"
Hamas nastavlja razmatrati najnoviji izraelski prijedlog o prekidu vatre, ali je viši zvaničnik grupe primijetio da i dalje ignorira zahtjeve za trajnim prekidom rata.

Izrael je navodno ponudio trajno primirje od 40 dana i oslobađanje potencijalno hiljada palestinskih zatvorenika, u zamjenu za slobodu oko 130 izraelskih zarobljenika, prema britanskom ministru vanjskih poslova Davidu Cameronu.

“Iz izraelskih novina je jasno da oni i dalje inzistiraju na dva glavna pitanja: ne žele potpuni prekid vatre i ne razgovaraju – na ozbiljan način – o povlačenju iz Gaze. Zapravo, oni još uvijek govore o svojoj prisutnosti, što znači da će nastaviti okupaciju Gaze,” rekao je Osama Hamdan iz Hamasa za Al Jazeeru.

“Imamo ozbiljna pitanja za posrednike. Ako bude pozitivnih odgovora, mislim da možemo ići naprijed.”

(Erna H.) 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana