1.4.2021. 9:50
Konačni pad Slobodana Miloševića: poslednji trenuci ratnog zločinca prikazani u TV seriji
Serija ,,Porodica'' prati poslednjih 48h života prije hapšenja haškog optuženika za ratne zločine, Slobodana Miloševića, bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije.

Povodom tačno 20 godina od pada Slobodana Miloševića i njegovog hapšenja, 29.marta je na javnom medijskom servisu Srbije, nekadašnjem bastionu Miloševićeve vlasti, počela sa emitovanjem serija ,,Porodica'' koja je bazirana na poslednje sate prije hapšenja i život njegove porodice. 

Serija je već sa prvim epizodama privukla veliku pažnju, kako zbog same tematike, tako i zbog izvrsne glumačke postave, kostima, maski i autentičnih snimaka. 

U seriju glavnog lika tumači Boris Isaković, publici poznat i po ulozi zločinca Ratka Mladića u filmu ,,Quo vadis, Aida?'', njegovu suprugu Miru Marković - Mirjana Karanović; kako je to bilo i u historiji, tako i u seriji, veliku odgovornost i ulogu ima i Zoran Đinđić kojeg igra izvrsni Uliks Fehmiu. Publici je, po prvim reakcijama, vrlo interesantan i lik Čedomira Jovanovića, kojeg tumači mladi Milan Marić.

Serija je bazirana na informacijama koje su odveć dostupne javnosti, autentičnim snimcima i tumačenjima onih koji su bili pristupni. Važno je reći da serija ne naglašava poštivanje politike koju je vodio Milošević niti propagira njegovu ideju, već nastoji sa kod gledala probudi svijest o tome šta je i na koji način, možda, prethodilo, politici i životu kakav se danas dešava u susjednoj nam Srbiji.


(Semra Šantić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana