12.5.2021. 21:58
Mračna strana Ellen DeGeneres i zašto gasi svoju emisiju: Dijelila otkaze zbog slike iz ureda ili odlaska na sahranu, optužuju je i za rasizam
Ellen DeGeneres objavila je da završava svoj talk show, koji je bio popularan i aktuelan godinama u Americi.

Komičarka je u razgovoru za Hollywood Reporter rekla da će okončati dugogodišnji "Ellen DeGeneres Show" 2022. godine. 

"Kad ste kreativna osoba, stalno vas treba izazivati, i koliko god ova emisija bila sjajna i zabavna, jednostavno više nije izazov", rekla je Ellen. 

"Ellen DeGeneres Show" trenutno je u svojoj 18. sezoni i završit će nakon 19. sezone. Dnevni talk show DeGeneres dramatično je pao u gledanosti nakon skandala zbog njenog odnosa prema gostima i zaposlenicima.

Podsjetimo, više od deset bivših, ali i neki sadašnji saradnici stranim medijima su opisali kako je bilo teško raditi za Ellen. Kazali su kako je radno okruženje bilo puno omalovažavanja, straha, ali i rasizma.

- Takve se situacije događaju gotovo uvijek kada se kamere ugase. Ona se prikazuje potpuno drugačijom osobom, no u stvarnosti je grozna - kazao je jedan zaposlenik koji je htio ostati anoniman zbog straha od tužbe.

Neki uposlenici otkrili su da je Ellen otkaze dijelila šakom i kapom. Otkaze bi dobili ako su išli na bolovanje, sprovode bliskih članova porodice, a jedna osoba dobila je otkaz jer je objavila fotografiju iz ureda. 

(H. Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana