6.10.2021. 13:08
Severina odustala od showa na ‘Dodikovoj televiziji’: Ne želim imati veze s osobom koja negira genocid u Srebrenici
Iako još nije krenula s emitiranjem, koje je planirano za kraj ove godine, regionalna UNA TV gotovo svakodnevno puni medijske stupce upravo zahvaljujući zvučnim imenima koja bi trebala postati zaštitna lica programa. Sjedište će biti u Banjoj Luci, a imat će studije u tri države – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Najavljeno je kako će pokrivati čak 20 miliona ljudi, a program će se emitirati preko kablovskih operatera.

Hrvatski studio već se gradi u Sky Officeu u zagrebačkom Rudešu. Još prije mjesec dana je procurila informacija kako je Una TV u suvlasništvu Igora Dodika, sina člana predsjedništva BiH Milorada Dodika. Zbog toga je u javnosti dobila nadimak ‘Dodikova televizija’, a među prvima se pojavilo ime Severine Vučković koja je, kako se nagađalo, trebala imati svoj talk show, što bi značio njen povratak u voditeljsku ulogu nakon više od 30 godina kada je s Ivanom Banfić vodila emisiju Top Cup na ondašnjoj Z3 televiziji.

Severina danas kaže da se nije do sada oglašavala na tu temu, a da se njeno se ime provlačilo u svakom tekstu “bez da je iko provjerio je li informacija tačna”.

“Činjenica je da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke, i doista smo dogovorili da ćemo raditi i čak smo krenuli smo s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o ‘Dodikovoj televiziji’, pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je zaista riječ o partnerstvu s porodicom Dodik. Ne želim učestvovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid”, izjavila je Severina za Večernji.

(Ajdin Balićevac)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana