24.1.2019. 22:03
Tsitsipas: Bila je ovo potpuno druga dimenzija. Nadal ima ono nešto što drugi nemaju
Stefanos Tsitsipas zaustavljen je u polufinalu Australian open, a poslije poraza od Rafaela Nadala nije krio razočaranje zbog slabe partije u najvažnijem meču dosadašnje karijere.

Grčki teniser je Nadalu uzeo svega šest gemova i nije bio ni blizu senzacije na Rod Lejver areni.

“Nemam pojma šta bih mogao da naučim iz ovog meča. Nisam bio ni blizu. Osvojio sam samo šest gemova. Osjećam se čudno. Zadovoljan sam kako je tekao turnir, ali sam u isto vrijeme i razočaran. Mogao sam bolje u polufinalu”, rekao je Tsitsipas i dodao:

“Iznenadio me je. Servisom naročito. Nerviralo me je što ne mogu da priđem da napravim break. Bio je agresivan sa osnovne linije. I to je to. Ne mogu ništa pozitivno da kažem o svojoj igri. Možda sam u drugom setu uspio da priđem. Nisam mogao da igram kao u prethodnim mečevima. Bila je ovo potpuno druga dimenzija.”

Uslijedile su pohvale na račun Nadalove partije, koji je do trijumfa došao poslije samo sat i 46 minuta igre.

“Nadal igra potpuno drugačije. Ima ono nešto što drugi nemaju. Primorao me je da igram loše. Nazvao bih to talentom”, kazao je Tsitsipas.

Tsitsipas će napredovati na ATP listi zahvaljujući polufinalu Australijan opena.

“Ovaj turnir je dao novu dimenziju mojoj karijeri. Srećan sam što sam pobijedio Rodžera. Bilo je dobrih mečeva, ali sam razočaran. Mogao sam da se dokažem. Nadam se da se ovako nešto neće dogoditi ponovo. Sve vrijeme razmišljam kako ga je Roger pobjeđivao, jer imamo sličan stil igre. Pokušavam da razumijem. Ne želim da izgubim od Rafe deset puta”, zaključio je mladi teniser.

Tsitsipas će od ponedjeljka biti 12. igrač na svijetu, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana