19.2.2019. 21:18
Nekadašnji trener Rogera Federera: Rafa i Novak mogu do 20 Grand slamova
Nekadašnji trener Rogera Federera, José Higueras, mišljenja je da Novak Đoković i Rafael Nadal mogu da sustignu rekord švajcarskog tenisera od 20 Grand slam titula.

Kralj šljake zasad ima 17, a prvi reket na ATP listi osvojio je 15 najznačajnijih turnira u bijelom sportu.

“Federera polako stižu godine, njegovo tijelo se ne oporavlja tako brzo kao ranije. Mislim da su na Wimbledonu njegove najbolje šanse da osvoji još neki trofej”, rekao je Higueras i dodao:

“Ne znam ko bi mogao da pobijedi Nadala u Parizu, ako on bude bio u dobroj formi. Siguran sam da Rafa može da osvoji 20 Grand slamova, kao i Novak. Đoković je nešto mlađi i u posljednje vrijeme dominira tenisom”.

Prvi naredni turnir na kome će učestvovati sva trojica velikana je Masters u Indian Wellsu, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana