30.4.2019. 22:22
Nadalov najgori start sezone od 2004. godine
Španski teniser Rafael Nadal zabilježio je najgori početak sezone još od 2004. godine. Legendarni Španac će prvi put od 2004., kada je imao 17 godina, ući u maj bez ijedne osvojene titule.

Nadal je ove godine odigrao dva turnira na zemlji.

U Monte Carlu je u polufinalu izgubio od Italijana Fabija Fogninija, dok je na domaćem terenu u Barceloni, također u meču za plasman u finale, poražen od Austrijanca Dominica Thiema.

Oba ova turnira je osvajao po 11 puta, dok u Barceloni nikad ranije nije izgubio polufinale.

Prethodno je igrao na turnirima na betonu. U američkom Indijan Velsu je predao polufinale Švicarcu Rogeru Federeru, dok je na Grand slam turniru, Australian openu, izgubio u finalu od vodećeg igrača svijeta, Novaka Đokovića.

Nadala, koji je drugi na svjetskoj ATP listi, za četiri sedmice očekuje  Roland Garrosu u Parizu, gdje će braniti titulu.

Prije toga, nastupit će na mastersima u Madridu i Rimu, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana