16.5.2019. 19:51
Zločesti dečko svjetskog tenisa: Pogledajte novi ispad Nicka Kyrgiosa zbog kojeg je diskvalifikovan s Mastersa u Rimu
Nick Kyrgios diskvalifikovan je s Mastersa u Rimu. Australski tenisač divljao je na meču 2. kola protiv Norvežanina Caspera Ruuda.

Pri rezultatu 3:6, 7:6, 1:1 Kyrgios je zbog nesportskog ponašanja i vrijeđanja publike (tokom cijelog meča žalio se na publiku da ga ometa pri serviranju i na linijske sudije) kažnjen oduzimanjem gema jer je ranije tokom meča već tri puta bio kažnjavan. 

Na tu odluku sudije je podivljao i bacio stolicu na teren. Zločesti dečko svjetskog tenisa svjestan da će mu uslijediti diskvalifikacija zatim je pokupio svoju opremu, pružio ruku suparniku, sudiji i supervizoru te uz zvižduke talijanske publike napustio teren.

Ovo je njegov najveći skandal. Ranije je znao tankirati mečeve, provocirati suparnike, ali nikad divljanjem nije stigao do diskvalifikacije s turnira.

Cirkus i u prvom kolu

Kyrgios je i na startu turnira odigrao nevjerojatan meč kada je protiv Rusa Daniila Medvedeva servirao ispod ruke, odigravao kroz noge, okretao guzicu na suparnikove zicere i namjerno ispucao loptu izvan arene, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana