14.7.2019. 20:15
U nevjerovatnom meču Nole slavio protiv Federera i osvojio svoj peti Wimbledon!
Novak Đoković osvojio je ovogodišnji Wimbledon. On je protiv Federera slavio sa 3:2, po setovima 7:6, 1:6, 7:6. 4:6 i 13:12.

U prvom setu oba igrača su imala dobar servis, pa je pobjednik prvog seta odlučen u tie-breaku, kojeg je osvojio Nole.

U drugom setu, Đoković kao da i nije igrao, osvojio je tek jedan gem, pa je ovaj set završen sa 6:1 za Federera.

U trećem setu smo također gledali tie-break i Đoković je ponovo bio uspješniji. Četvrti set je ponovo pripao Federeru, koji je uzeo Novaku dva breaka. Nole je vratio jedan, no dalje nije mogao.

U petom setu smo gledali nešto nevjerovatno, Novak prvi stiže do breaka, no Federer odmah vraća. Švicarac je u 16. gemu imao dvije meč lopte, no nije ih iskoristio, pa se nastavilo igrati do 12:12 i došlo je do tie-breaka.

A barem kada je ovaj meč u pitanju, Nole je tu bio 'na svom terenu' i tako je stigao do svog petog Wimbledona.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana