20.9.2019. 18:12
''Na terenu sam sačuvao suze, ali kada sam stigao u svlačionicu, raspao sam se''
Roger Federer otkrio je da je zaplakao nakon poraza od Novaka Đokovića u finalu ovogodišnjeg Wimbledona.

U jednom od najuzbudljivijih mečeva u istoriji tenisa, Švicarac je izgubio sa 3-2 u setovima.

“Kada sam posljednji put plakao? Prije dva mjeseca, na Wimbledonu. Na terenu sam sačuvao suze, ali kada sam stigao u svlačionicu, raspao sam se. Nekoliko suza mi se otrglo”, rekao je Federer u intevjuu za Gazettu delo Sport.

Osvajač 20. Gren slem titula je otkrio i kako slavi pobjede.

“Volim da proslavim čašom šampanjca. Jednom sam se napio. To se dogodilo kada sam osvojio US Open. Bilo mi je potrebno tri i po dana da se oporavim. Turnir se završio u nedjelju uveče, a povratio sam se tek u četvrtak. Sjećam se svega, bar je trebalo da se zatvori, pa smo mi naručili više pića, za naredne sate. Kasnije smo shvatili da smo naručili previše”, prisjetio se Federer.

Švicarac je trenutno u Ženevi gdje se održava Laver cup, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana