15.1.2020. 18:49
Zbog zagađenja vazduha prekinute kvalifikacije za Australian Open
Kvalifikacije za Australian Open prekinute su u srijedu jer je kiša u Melbournu uzrokovala loš kvalitet vazduha.

Najprije je objavljena pauza od tri sata da bi se nakon toga svi mečevi odgodili za dan kasnije.

Kvalitet vazduha u Australiji je zbog dima od požara koji haraju Australijom užasno loš.

Federer i Nadal prikupili sredstva za pomoć žrtvama požara

Istovremeno su teniseri Roger Federer i Španac Rafael Nadal tokom egzibicionog meča u Melbournu, kojem je cilj bio prikupljanje sredstava za pomoć žrtvama požara, skupili 250.000 australijskih dolara, što je otprilike 150.000 eura.

Ukupno su do sada teniserke i teniseri donirali 2,8 miliona australijskih dolara odnosno oko 1,7 miliona eura.

Osim Federera i Nadala svoj su doprinos dale i druge teniske zvijezde poput Serene Williams, Karoline Wozniatski, Novaka Đokovića, Naomi Osake, Petre Kvitove, Dominica Thiema, Coco Gauff, Nicka Kyrgiosa, Stefanosa Tsitsipasa ili Aleksandra Zvereva. Svi su oni odigrali nekoliko gemova u parovima na terenu s krovom ispod neba Melburna zagađenog dimom od požara, prenose agencije.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana