28.1.2020. 20:04
Ivanišević: Moj izazov je da Đokovića vodim do zvanja najvećeg igrača u historiji
Novak Đoković danas nije imao samo razloga za radost zbog plasmana u polufinale Australian opena.

Jedan od članova njegovog stručnog štaba Goran Ivanišević, od danas je član teniske Kuće slavnih. Šampion Wimbledona iz 2001. godine ušao je u odbrano društvo legendi “bijelog sporta”. U karijeri je osvojio 22 titule, a najbolji renking imao je 6. januara 1992. kada je bio 20 igrač svijeta.

“Moj je izazov kao trenera je da ostanem u ekipi sa Novakom i pokušam da svjedočim kako postaje najbolji teniser u istoriji. U posljednjih devet godina on to statistički i jeste, i to ubjedljivo u svim kategorijama. Daleko je ispred svih po Grend slem trofejima, pobjedama, osvojenim Mastersima. Još mu nedostaje nekoliko Gren slam titula i mislim da će ih osvojiti. Koliko? To ne znam. Nadam se da će on i Nadal osvojiti više od 20. Guraju jedan drugoga, čine jedan drugoga boljim. S razlogom sam ovdje, s razlogom me izabrao. Nadam se da ću biti svjedok stvaranja najvećeg igrača u istoriji našeg sporta”, istakao je Ivanišević.

U stručnom štabu Novaka Đokovića je od juna prošle godine, a najveći uspjeh sa srpskim igračem mu je vimbldonska titula. Ranije je sarađivao sa Čilićem, Berdychom i Raonićem, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana