3.2.2020. 10:46
Džumhur danas protiv Benchetrita u drugom kolu kvalifikacija u Montpellieru
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas će igrati finale kvalifikacija turnira u francuskom Montpellieru serije ATP 250.

Džumhur, koji trenutno zauzima 97. mjesto ATP liste, odmjeriti će snage sa domaćim teniserom Elliotom Benchetritom, koji se trenutno nalazi na 204. mjestu poretka najboljih tenisera svijeta. 

Bit će to drugi duel ta dva tenisera, a prvi put su se sastali prošle godine na US Openu kada je Džumhur slavio s 4:6, 6:2, 6:3 i 6:0. 

Oba tenisera su bez većih problema prošla prvo kolo kvalifikacija. Džumhur je bio bolji od Francuza Quentina Halysa sa 6:2 i 6:2, dok je Benchetrit savladao Slovaka Lukasa Lacka sa 6:3 i 6:3. 

Meč Džumhur - Benchetrit počinje oko 12 sati. 


(Fena/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana