20.2.2020. 14:58
Federer operisao koljeno, propušta niz turnira
Švicarski teniser Roger Federer zvanično je objavio da je jučer obavio operaciju koljena zbog koje će propustiti niz turnira.

Federer je već neko vrijeme imao bolova u desnom koljenu. Isprava se nadao da može bolove sanirati bez operacijskog zahvata, međutim nakon savjetovanja sa specijalistom odlučio je obaviti operaciju, javlja STA.

- Doktori su nakon operacije potvrdili da sam donio ispravnu odluku. Za sada sve ide prema planu, tako da očekujem potpuni oporavak - javio je trenutno treći igrač svijeta putem društvenih mreža. 

Federer (38) očekuje da će propustiti turnire u Dubaiju, Indian Wellsu, Bogoti, Miamiju i najvjerovatnije drugi Grand slam sezone - Roland Garros u Parizu.

Povratak jednog od najtrofejnijih tenisera u historiji ovog sporta može se očekivati u sezoni turnira na travi.

- Očekujem da ću se vratiti za turnire na travi. Jedva čekam da ponovo izađem na teniske terene. Vidimo se na travi - saopćio je Švicarac. 


(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana